Welkom op Bredavuurwerk.nl

Telefoonnummer

Winkelwagen

0 item - € 0,00

Veiligheid

Oud en nieuw staat weer voor de deur. En dat betekent feest! Maar om Oud & Nieuw tot een veilig einde te brengen met al het mooie vuurwerk zijn er een aantal tips.

Tips die belangrijk zijn voor het veilig afsteken van vuurwerk:

 1. Bewaar vuurwerk op een veilige, droge plek.
 2. Draag geen kleding van kunststof; het brandt snel en smelt dan vast op de huid. Draag ook geen kleding met een capuchon, vuurwerk kan hier immers invallen.
 3. Stop nooit vuurwerk in je zakken.
 4. Lees ruim voor het afsteken de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het vuurwerk.
 5. Steek vuurwerk af op een rustige, open plek en zorg dat niemand wordt geraakt.
 6. Gebruik altijd een aansteeklont of pyrotorch om vuurwerk aan te steken.
 7. Zet een vuurwerkbril op en bescherm uw gehoor.
 8. Zet siervuurwerk stabiel neer met bijvoorbeeld een vuurwerkgrip en zet vuurpijlen in een stevig staande fles (gevuld met zand), maar liever in een pijlen standaard.
 9. Ga na het afsteken direct minstens zes flinke stappen achteruit.
 10. Gooi niet met vuurwerk.
 11. Steek weigeraars nooit opnieuw af.
 12. Ruim vuurwerk afval altijd op! Ook een niet liefhebber zal dan meer sympathie kunnen opbrengen  voor onze passie. Tevens voorkomt u dat kleine kinderen met vuurwerk resten of een eventuele weigeraar gaan spelen.
 13. En denk aan de huisdieren! Huisdieren hebben een erg gevoelig gehoor en kunnen bang en gestrest raken van vuurwerk geluiden. Gooi nooit vuurwerk naar dieren!

Wetten en regels met betrekking tot vuurwerk

Het is belangrijk dat er veilig met vuurwerk omgegaan wordt zodat het voor iedereen leuk blijft. Ook moet overlast tot een minimum beperkt worden. Hiervoor zijn er wettelijke regels opgesteld voor het kopen en afsteken van vuurwerk.

 • Vuurwerk mag u alleen kopen bij erkende verkoopadressen en u dient 16 jaar of ouder te zijn. Vuurwerk mag alleen afgehaald worden op 28, 30, en 31 december 2013. Op zondag 29 december kunt u geen vuurwerk afhalen, maar u mag wel vuurwerk bestellen en dan 30 of 31 december ophalen.
 • Illigaal vuurwerk mag niet verkocht worden en mag u ook niet in uw bezit hebben. Het is onbetrouwbaar en erg gevaarlijk door bijvoorbeeld te veel kruit of een 'inwendige' lont. Van buitenaf kunt u niet zien hoe lang een vuurwerklont duurt voor het kruit ontbrandt. Als u dan niet snel genoeg weg bent, kunnen er ongelukken gebeuren. Voorbeelden van illigaal vuurwerk zijn lawinepijlen, mortieren, nitraten en strijkers. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten illigaal vuurwerk te bedenken.
 • Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december van 10 uur 's ochtends tot 1 januari 2 uur 's nachts. Indien u vuurwerk afsteekt op andere tijden is het afsteken van vuurwerk strafbaar.